Φρούτα και λαχανικά Οκτωβρίου

Τον Οκτώβριο, πολλά φρούτα και λαχανικά βρίσκονται στην καλύτερη εποχή τους, προσφέροντας πλούσια γεύση και θρεπτικά συστατικά. Ακολουθούν μερικά από τα πιο κοινά φρούτα και λαχανικά του Οκτωβρίου:

Φρούτα:

  • Μήλα: Διαφορετικές ποικιλίες είναι διαθέσιμες, ιδανικά για σνακ, πίτες και χυμούς.
  • Αχλάδια: Γλυκά και ζουμερά, κατάλληλα για κατανάλωση ωμά ή σε γλυκά.
  • Ρόδια: Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, χρησιμοποιούνται σε σαλάτες, χυμούς και γλυκά.
  • Κυδώνια: Σκληρά αλλά αρωματικά, ιδανικά για μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού.
  • Σταφύλια: Τελευταίες συγκομιδές με γλυκιά γεύση, κατάλληλα για κατανάλωση ωμά ή σε κρασί.

Λαχανικά:

  • Κολοκύθα: Πολύπλευρη στη χρήση, από σούπες και πίτες μέχρι γλυκά.
  • Μπρόκολο: Πλούσιο σε βιταμίνες, κατάλληλο για βράσιμο, ψήσιμο ή στον ατμό.
  • Κουνουπίδι: Μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους, όπως σε πουρέ ή ψητό.
  • Λάχανο: Ιδανικό για σαλάτες, τουρσιά και μαγειρευτά πιάτα.
  • Σπανάκι: Πλούσιο σε σίδηρο, χρησιμοποιείται σε σαλάτες, πίτες και σούπες.
  • Πράσα: Χρησιμοποιούνται σε σούπες, πίτες και ως συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα.
  • Καρότα: Γλυκά και τραγανά, κατάλληλα για ωμή κατανάλωση, μαγείρεμα ή σε χυμούς.
  • Παντζάρια: Γλυκά και γήινα, χρησιμοποιούνται σε σαλάτες και μαγειρευτά.

Αφήστε μια απάντηση

Μυρτάκης Δ. Μιχάλης

Γεννήθηκα το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοιτώντας το 1997 από το λύκειο, έγινα δεκτός στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων από όπου και αποφοίτησα από το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης. Στην συνέχεια απέκτησα το BCs μου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.