Φυλλώδη λαχανικά και εσπεριδοειδή είναι οι μεγάλη πρωταγωνιστές του Δεκεμβρίου όπως επίσης πολλά άγρια χόρτα τα οποία ήδη από τον Νοέμβριο έχουν κάνει την εμφάνισή τους.
Αυτό η συνταγή για ζυμαρικά γίνεται σε πολύ σύντομο χρόνο και μπορείτε να την απολαύσετε ως μεσημεριανό ή για ένα γρήγορο δείπνο.
Είτε πρόκειται για σάλτσα, είτε για έναν ζωμό ή για μια σούπα, το σέλινο αποτελεί το κύριο συστατικό αυτού που ονομάζουμε στην μαγειρική “mirepoix”.
Το Pesto rosso δεν είναι μια σάλτσα αλλά ένα κοντιμέντο με βάση την λιαστή τομάτα και το ελαιόλαδο. Το αμύγδαλο δίνει το τραγανό στοιχείο και την σπιρτάδα σε αυτό το κοντιμέντο ενώ αντί για παρμεζάνα, θα χρησιμοποιήσουμε πεκορίνο το οποίο δίνει μια πικάντικη γεύση.
Αυτό το υπέροχο πράσινο λάδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γαρνιτούρα σε μια πληθώρα από πιάτα. Ειδικά σε συνταγές οι οποίες περιέχουν δυόσμο, έρχεται να ενισχύσει το άρωμα ακόμα περισσότερο και να δώσει τέρψη στο μάτι των συνδαιτυμόνων μας.
Η αλήθεια είναι πως, παρόλο που το κόμικ αυτό συντέλεσε τα μέγιστα στην αύξηση της κατανάλωσης του σπανακιού, το σπανάκι περιέχει πολύ λιγότερο σίδηρο από όσο υπολογίζαμε αρχικά. Οι φυτικές του ίνες όμως και τα μίκρο-διατροφικά του συστατικά είναι αυτά τα οποί κατατάσσουν το σπανάκι στα superfoods. Και είναι πολύ νόστιμο!
Μπορεί ο Νοέμβριος να είναι ο τελευταίος μήνας του Φθινοπώρου και θα περίμενε κανείς πως οι επιλογές που έχουμε σε φρούτα και λαχανικά είναι περιορισμένες. Η αλήθεια όμως είναι πως ο Νοέμβριος φέρνει μαζί του μια μεγάλη ποικιλία από λαχανικά και φρούτα τα οποία θα μας συνοδεύσουν μέχρι τους τελευταίους χειμερινούς μήνες
αλάτες καθώς και φρούτα.
Ο μήνας Μάιος είναι ο τελευταίος μήνας της άνοιξης και είναι γεμάτος από φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
Πως μπορούμε να οργανώσουμε την ποιότητα και το κόστος ενός εστιατορίου με λίγα απλά βήματα
- 1
- 2
- 3
- 4
- …
- 17
- Go to the next page