Continue ReadingΦρούτα και λαχανικά Δεκεμβρίου

Φυλλώδη λαχανικά και εσπεριδοειδή είναι οι μεγάλη πρωταγωνιστές του Δεκεμβρίου όπως επίσης πολλά άγρια χόρτα τα οποία ήδη από τον Νοέμβριο έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Continue ReadingΣέλινο

Είτε πρόκειται για σάλτσα, είτε για έναν ζωμό ή για μια σούπα, το σέλινο αποτελεί το κύριο συστατικό αυτού που ονομάζουμε στην μαγειρική “mirepoix”.

Continue ReadingPesto rosso

Το Pesto rosso δεν είναι μια σάλτσα αλλά ένα κοντιμέντο με βάση την λιαστή τομάτα και το ελαιόλαδο. Το αμύγδαλο δίνει το τραγανό στοιχείο και την σπιρτάδα σε αυτό το κοντιμέντο ενώ αντί για παρμεζάνα, θα χρησιμοποιήσουμε πεκορίνο το οποίο δίνει μια πικάντικη γεύση.

Continue ReadingΛάδι δυόσμου

Αυτό το υπέροχο πράσινο λάδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γαρνιτούρα σε μια πληθώρα από πιάτα. Ειδικά σε συνταγές οι οποίες περιέχουν δυόσμο, έρχεται να ενισχύσει το άρωμα ακόμα περισσότερο και να δώσει τέρψη στο μάτι των συνδαιτυμόνων μας.

Continue ReadingΣπανάκι

Η αλήθεια είναι πως, παρόλο που το κόμικ αυτό συντέλεσε τα μέγιστα στην αύξηση της κατανάλωσης του σπανακιού, το σπανάκι περιέχει πολύ λιγότερο σίδηρο από όσο υπολογίζαμε αρχικά. Οι φυτικές του ίνες όμως και τα μίκρο-διατροφικά του συστατικά είναι αυτά τα οποί κατατάσσουν το σπανάκι στα superfoods. Και είναι πολύ νόστιμο!

Continue ReadingΦρούτα και λαχανικά Νοεμβρίου

Μπορεί ο Νοέμβριος να είναι ο τελευταίος μήνας του Φθινοπώρου και θα περίμενε κανείς πως οι επιλογές που έχουμε σε φρούτα και λαχανικά είναι περιορισμένες. Η αλήθεια όμως είναι πως ο Νοέμβριος φέρνει μαζί του μια μεγάλη ποικιλία από λαχανικά και φρούτα τα οποία θα μας συνοδεύσουν μέχρι τους τελευταίους χειμερινούς μήνες