Continue ReadingΜανταρίνι

Ένα κατεξοχήν χειμερινό φρούτο, το μανταρίνι έχει μια ξεχωριστή θέση στο τραπέζι μας. Παρά το γεγονός ότι άργησε να γίνει γνωστό στην Ελλάδα, το μανταρίνι αγαπήθηκε πολύ όχι μόνο λόγω του ιδιαίτερου αρώματος και της γλυκόξινης γεύσης του αλλά και λόγω του ότι ως φρούτο είναι πάρα πολύ θρεπτικό.

Continue ReadingΚρέμα Ζαχαροπλαστικής

Η κρέμα ζαχαροπλαστικής (crème pâtissière) είναι ίσως από τις πιο βασικές κρέμες στην ζαχαροπλαστική. Μπαίνει σε τούρτες, σε τάρτες, γεμίζει τα σου και είναι η βάση για ένα υπέροχο γλυκό σουφλέ.

Continue ReadingΠως γίνεται η πρόσληψη προσωπικού στην εστίαση

Περίοδος προσλήψεων και εύρεσης προσωπικού η αρχή κάθε χρόνου και όλοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για την νέα σεζόν, ακόμα και αν το εστιατόριο τους δουλεύει όλο τον χρόνο. Παρά όμως το…

Continue ReadingΜανιταρόσουπα

Το απόλυτο πιάτο σχεδόν όπου έχουμε δουλέψει είναι αυτή η υπέροχη κρεμώδης μανιταρόσουπα. Κυριολεκτικά έχουμε φτιάξει τόνους από αυτή την σούπα και δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ.

Continue ReadingΡόδι

Το ρόδι στην Ελληνική μυθολογία συμβολίζει την αφθονία και την γονιμότητα. Ίσως όχι άδικα, καθώς αν το καλοσκεφτεί κανείς, το ρόδι μοιάζει πάρα πολύ με ένα πουγκί γεμάτο από πολύτιμα ρουμπίνια.

Continue ReadingΠυκνωτικά μέσα

Μία από τις πιο βασικές εργασίες σε μια κουζίνα, είναι να "δέσουμε" ένα υγρό και να του δώσουμε σώμα. Αυτή η εργασία, μας δίνει υφή σε σούπες και σάλτσες αλλά μπορεί και να πάει παρακάτω, στην ευγενή τέχνη του μπαρ, δίνοντας σώμα αλλά και στοιχεία σε cocktail.

Continue ReadingΣούπα κρέμα παντζάρι

Η σούπα κρέμα παντζάρι είναι μια εξαιρετική και θρεπτική επιλογή που θα εντυπωσιάσει κάθε καλεσμένο σας. Συνδυάζει την πλούσια γεύση του παντζαριού με σημαντικά θρεπτικά συστατικά του.

Continue ReadingΣούπες και Κονσομέ

Σούπες και Κονσομέ Οι σούπες αποτελούν έναν από τους πιο αγαπημένους και θρεπτικούς τύπους πιάτων στην κουζίνα παγκοσμίως. Είναι ένα φαγητό που μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε εποχή, με άπειρους…

Continue ReadingΣάλτσα ταρτάρ

Η σάλτσα ταρτάρ, είναι μια μεστή, γεμάτη γεύση και ξινούτσικη σάλτσα. Μία από τις πιο διαδεδομένες σάλτσες για ψάρι και θαλασσινά (τουλάχιστον στην επαγγελματική κουζίνα), παρόλα αυτά είναι πολύ πιο εύπλαστη σάλτσα από ότι μπορούμε να φανταστούμε.