Continue ReadingΆνηθος

Φρικασέ ή αυγολέμονο χωρίς άνηθο δεν υπάρχει. Παρόλα αυτά θεωρείτε ένα αρωματικό το οποίο πολλοί το λατρεύουν αλλά πολλοί επίσης το μισούν

Continue ReadingΚεράσια

Η γλυκόξινη γεύση των κερασιών μαζί με την τραγανή υφή αλλά και τις ιδιαίτερες ιδιότητες του φρούτου αυτού, το κάνουν αγαπημένο μικρών και μεγάλων αλλά και των απανταχού μαγείρων καθώς είναι ένα φρούτο με πολλές πτυχές.

Continue ReadingΕπιφάνειες κοπής και χρωματικοί κώδικες

Όσοι έχουν δουλέψει σε επαγγελματική κουζίνα γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνουν όλα αυτά τα χρώματα στις διάφορες επιφάνειες κοπής και για ποιο λόγο υπάρχουν. Πολλοί όμως, ειδικά όσοι ξεκινούν τώρα να κάνουν τα πρώτα τους βήματα ή να φτιάχνουν το πρώτο τους εστιατόριο, ίσως έχουν μπερδευτεί.

Continue ReadingΣαλάτα με σύκα, φέτα, παστέλι και βινεγκρέτ παντζάρι

Σε αυτή την συνταγή, θα σας παρουσιάσουμε μια λαχταριστή σαλάτα που συνδυάζει τη γλυκάδα των σύκων, την πλούσια γεύση της φέτας, την τραγανή υφή του παστελιού και τη γήινη και ξινή νότα του βινεγκρέτ παντζάρι.

Continue ReadingDip και Dressing

Dip και Dressing Οι κρύες σάλτσες και τα dip είναι πραγματικά ένα τεστ για τις δεξιότητες ενός μάγειρα. Ειδικά όσον αφορά το τμήμα της κρύας κουζίνας, η ικανότητα να φτιάχνεις…

Continue ReadingΒινεγκρέτ παντζαριού

Αυτή η μοβ βινεγρέτ με την γήινη και γλυκιά γεύση είναι κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Πολύ καλή προσθήκη σε τραγανή πράσινη σαλάτα, με κινόα ή ακόμα και σε σαλάτα με κοτόπουλο ή μοσχάρι, θα δώσει μια χρωματιστή και νόστιμη νότα.

Continue ReadingΚυδωνόπαστο

Το κυδωνόπαστο είναι ένας παραδοσιακός, γλυκός πολτός από κυδώνια που παρασκευάζεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Αρχικά δημιουργήθηκε ως μέθοδος συντήρησης των κυδωνιών, καθώς οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών είχαν πολλά κυδώνια που πρέπει να συντηρήσουν για τον υπόλοιπο χρόνο. Σήμερα όμως, το κυδωνόπαστο θεωρείται μία πολύτιμη γλυκιά λιχουδιά και χρησιμοποιείται σε πολλές παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και για διάφορα γλυκά.

Continue ReadingΑλάτι

Το συγκλονιστικό γεγονός με το αλάτι είναι πως δύο διαφορετικά στοιχεία, τα οποία όταν είναι αυτούσια στην φύση είναι επικίνδυνα, ενωμένα αποτελούν ένα από τα πιο απαραίτητα συστατικά για την ζωή. Τόσο απαραίτητο μάλιστα, όπου κατά τους προϊστορικούς χρόνους η διαθεσιμότητά του έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του πολιτισμού όπως τον γνωρίζουμε.