Πως καθαρίζω γαρίδες
Προετοιμασία 15 minutes
Συνολικος Χρόνος 15 minutes
Είδος Γευματος Προετοιμασία
Απόδοση 530 γραμμάρια

Υλικά
  

  • 1 κιλό γαρίδες #2 φρέσκες ή αποψυγμένες

Εκτέλεση
 

  • Αν έχουμε προμηθευτεί φρέσκες γαρίδες τότε ξεκινάμε απευθείας με το δεύτερο βήμα. Αν πάλι έχουμε προμηθευτεί κατεψυγμένες γαρίδες, τότε τις ξεπαγώνουμε, βουτώντας τις σε νερό βρύσης (όχι ζεστό) και στην συνέχεια τις αφήνουμε να στραγγίξουν και να στεγνώσουν.
  • Κρατώντας με τα δύο δάχτυλα την βάση του κεφαλιού,το πιέζουμε και στρίβουμε ελαφρά. Στην συνέχεια, γυρίζουμε από την πλευρά των ποδιών και αφαιρούμε το κέλυφος του σώματος.
  • Αν θέλουμε να ανοίξουμε τις γαρίδες σε "πεταλούδα" τότε με ένα μαχαιράκι χαράσσουμε στην πλευρά τις ράχης και αφαιρούμε τον μαύρο σωλήνα, ο οποίος είναι το έντερο της γαρίδας.
  • Αν πάλι θέλουμε την γαρίδα ατόφια, κρατώντας την ίσια, αφαιρούμε το έντερο από το άνοιγμα της κεφαλής.
  • Τα κέλυφη και τα κεφάλια τα κρατάμε για να φτιάξουμε ζωμό από γαρίδες (bisque)

Video

Αφήστε μια απάντηση

Μυρτάκης Δ. Μιχάλης

Γεννήθηκα το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοιτώντας το 1997 από το λύκειο, έγινα δεκτός στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων από όπου και αποφοίτησα από το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης. Στην συνέχεια απέκτησα το BCs μου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.