
Πως καθαρίζω γαρίδες
Ένας πρακτικός οδηγός με δύο τεχνικές για να για να καθαρίσετε εύκολα και χωρίς εργαλεία γαρίδες και να τις έχουμε έτοιμες για μαγείρεμα.

Υλικά
- 1 κιλό γαρίδες #2 φρέσκες ή αποψυγμένες
Εκτέλεση
- Αν έχουμε προμηθευτεί φρέσκες γαρίδες τότε ξεκινάμε απευθείας με το δεύτερο βήμα. Αν πάλι έχουμε προμηθευτεί κατεψυγμένες γαρίδες, τότε τις ξεπαγώνουμε, βουτώντας τις σε νερό βρύσης (όχι ζεστό) και στην συνέχεια τις αφήνουμε να στραγγίξουν και να στεγνώσουν.
- Κρατώντας με τα δύο δάχτυλα την βάση του κεφαλιού,το πιέζουμε και στρίβουμε ελαφρά. Στην συνέχεια, γυρίζουμε από την πλευρά των ποδιών και αφαιρούμε το κέλυφος του σώματος.
- Αν θέλουμε να ανοίξουμε τις γαρίδες σε "πεταλούδα" τότε με ένα μαχαιράκι χαράσσουμε στην πλευρά τις ράχης και αφαιρούμε τον μαύρο σωλήνα, ο οποίος είναι το έντερο της γαρίδας.
- Αν πάλι θέλουμε την γαρίδα ατόφια, κρατώντας την ίσια, αφαιρούμε το έντερο από το άνοιγμα της κεφαλής.
- Τα κέλυφη και τα κεφάλια τα κρατάμε για να φτιάξουμε ζωμό από γαρίδες (bisque)