Κρέμα Ψητού Κρεμμυδιού

Κρέμα Ψητού Κρεμμυδιού

Μια κρέμα για πιο vegan και νόστιμες συνταγές

Ίσως θέλετε να βρείτε μια εναλλακτική λύση για μια νηστεία ή για μια vegan συνταγή. Ίσως ο τρόπος ζωής σας είναι λίγο πιο υγιεινός από ότι συνήθως και θέλετε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος σε αλμυρές παρασκευές. Ή ίσως θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό και εκτός των συνηθισμένων. Τότε δοκιμάστε αυτή την συνταγή.

Αν έχετε δυσανεξία στην λακτόζη ή αν θέλετε να δοκιμάσετε μια πιο χορτοφαγική διατροφή, η κρέμα ψητού κρεμμυδιού είναι μια πολύ καλή εναλλακτική για την κρέμα γάλακτος. Μπορείτε να δέσετε σούπες ή ριζότο ή ακόμα και να φτιάξετε ένα dressing για να συνοδεύσετε μια τραγανή πράσινη σαλάτα με λαχανίδες. Το κρεμμύδι παραδοσιακά, χρησιμοποιείται και μάλιστα σε πολύ μεγάλες ποσότητες στην Ινδική κουζίνα για να δώσει σώμα και για να δέσει πιάτα με κάρυ. Έχοντας υπόψη αυτή την ιδιότητα του κρεμμυδιού, σας δίνουμε μια συνταγή για να χρησιμοποιήσετε σε αλμυρά vegan και νηστίσιμα πιάτα.

Όμως προσοχή. Αν και η τεχνική είναι πολύ εύκολη, η κουζίνα σας θα μυρίσει κρεμμύδι…..πολύ κρεμμύδι. Δεν θα χρησιμοποιήσετε λοιπόν αυτή την κρέμα σε γλυκές παρασκευές.

Κρέμα Ψητού Κρεμμυδιου
Προετοιμασία 2 minutes
Μαγειρεμα 45 minutes
Συνολικος Χρόνος 47 minutes
Είδος Γευματος Σαλάτες & Ντιπ
Εθνικότητα Αμερικάνικη
Απόδοση 850 γραμμάρια

Υλικά
  

  • 1 κιλό κρεμμύδι ξερό ακαθάριστα, περίπου 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 5 γρ αλάτι
  • 12 γρ χυμός λεμονιού από ένα λεμόνι περίπου

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις
  • Τοποθετούμε τα κρεμμύδια ολόκληρα και ακαθάριστα σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο.
    Κρέμα Ψητού Κρεμμυδιού
  • Ψήνουμε τα κρεμμύδια για περίπου 45 λεπτά στους 200°C έως ότου μαυρίσουν εξωτερικά και ειναι πολύ μαλακά εσωτερικά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Μόλις κρυώσουν αφαιρούμε τις φλούδες και τυχόν μαυρισμένα κομμάτια και μεταφέρουμε το εσωτερικό σε ένα blender. Προσθέτουμε το αλάτι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Κάνουμε πουρέ την σάρκα του κρεμμυδιού για 2 – 3 λεπτά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση και μεταφέρουμε σε ένα δοχείο.
  • Χρησιμοποιούμε αντί για κρέμα γάλακτος σε σούπες, ριζότο, κριθαρότο ή dressing.

Αφήστε μια απάντηση

Μυρτάκης Δ. Μιχάλης

Γεννήθηκα το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοιτώντας το 1997 από το λύκειο, έγινα δεκτός στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων από όπου και αποφοίτησα από το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης. Στην συνέχεια απέκτησα το BCs μου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.