Λάδι δυόσμου
Αυτό το υπέροχο πράσινο λάδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γαρνιτούρα σε μια πληθώρα από πιάτα. Ειδικά σε συνταγές οι οποίες περιέχουν δυόσμο, έρχεται να ενισχύσει το άρωμα ακόμα περισσότερο και να δώσει τέρψη στο μάτι των συνδαιτυμόνων μας.
Το ζεμάτισμα των φύλλων του δυόσμου είναι απαραίτητο για να μην μαυρίσει το λάδι. Με την τεχνική αυτή, καταστρέφουμε τα ένζυμα τα οποία προκαλούν το μαύρισμα στα φύλλα και δίνουν την “φυλλώδη” γεύση στο λάδι μετά την πολτοποίηση. Έτσι, παίρνουμε μόνο το άρωμα του δυόσμου και την χλωροφύλλη.
Πολύ σημαντικό είναι να κατασταλάξει το λάδι και να παραμείνει παγωμένο πριν από την χρήση του. Μετά από αρκετά πειράματα, είδαμε πως αποθηκεύοντας το λάδι στην κατάψυξη για μια με δύο ώρες πριν το χρειαστούμε, έχει ως αποτέλεσμα να παραμείνει έντονα πράσινο και να μην χάσει τα αρώματα του.
Υλικά
- 25 γρ Δυόσμος
- 60 ml ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Ζεμάτισμα – Σοκάρισμα
- 25 γρ ΔυόσμοςΣε νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τον δυόσμο και τον ζεματάμε για 30 δευτερόλεπτα.
- Μεταφέρουμε τον δυόσμο σε κρύο νερό με παγάκια για να σπάσει ο βρασμός.
- Σουρώνουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά
Πολτοποίηση
- 60 ml ηλιέλαιοΒάζουμε τον ζεματισμένο δυόσμο μαζί με το ηλιέλαιο σε ένα μπλέντερ και πολτοποιούμε για 2 λεπτά το μέγιστο.
- Περνάμε το λάδι από ψιλή σίτα. Αφήνουμε να κατασταλάξει τυχόν ίζημα το οποίο έχει δημιουργηθεί.
- Μεταφέρουμε το λάδι δυόσμου σε ένα squeeze bottle και το βάζουμε στην κατάψυξη για δύο ώρες.