Πατάτες baby με Κρητικά βότανα

Οι ψητές πατάτες είναι το απαραίτητο συστατικό για κάθε ψητό και αυτή ίσως είναι μια από τις πιο νόστιμες συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε. Ταιριάζουν ιδιαίτερα με ψητό χοιρινό ή αρνί και είναι μια συνταγή έξω από τα συνηθισμένα.

Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε πατάτες, τραγανές εξωτερικά αλλά αφράτες στο εσωτερικό τους. Για αυτό το λόγο, αφού τις σπάσουμε ελαφρώς θα τις περάσουμε από ένα τηγάνι, προκειμένου να αποκτήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το βούτυρο στην συνταγή, θα μας δώσει όχι μόνο ένα υπέροχο άρωμα αλλά θα βοηθήσει για να πάρουμε το επιθυμητό χρώμα και την τραγανή υφή. Μάλιστα, θέλαμε να πάμε την συνταγή ένα βήμα παραπάνω και χρησιμοποιήσαμε βούτυρο Κερκύρας, το οποίο λόγω της ζύμωσης που έχει υποστεί, δίνει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση.

Πατάτες baby με Κρητικά βότανα
Προετοιμασία 10 minutes
Μαγειρεμα 20 minutes
Συνολικος Χρόνος 30 minutes
Είδος Γευματος Γαρνιτούρες, Χριστουγγενιάτικα
Εθνικότητα Ελληνική
Απόδοση 4 άτομα

Υλικά
  

  • 400 γρ πατάτες baby
  • 5 γρ ελαιόλαδο
  • 15 γρ βούτυρο Κερκύρας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 γρ δεντρολίβανο φρέσκο
  • 4 γρ θυμάρι φρέσκο
  • 8 γρ αλάτι
  • 2 γρ πιπέρι μαυρο τριμμένο

Εκτέλεση
 

  • 400 γρ πατάτες baby
    Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και απομακρύνουμε τυχόν χώματα με μια καθαρή σκληρή βούρτσα ή ένα καθαρό σφουγγάρι. Φροντίζουμε οι πατάτες να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος έτσι ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
  • 8 γρ αλάτι
    Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό και το αλάτι. Το νερό θα πρέπει να είναι πολύ καλά αλατισμένο για να νοστιμίσουν οι πατάτες.
  • Βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 με 25 λεπτά έως ότου οι πατάτες είναι μαλακές αλλά όχι τελείως ψημένες.
  • Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν, στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι. Σπάμε τις πατατούλες ελαφρά με το χέρι μας.
  • 5 γρ ελαιόλαδο
    15 γρ βούτυρο Κερκύρας
    1 σκελίδα σκόρδο
    Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πατάτες και στην συνέχεια το βούτυρο το οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια και την σκελίδα το σκόρδο.
  • Ανακατεύουμε τις πατάτες με την βοήθεια μιας σπάτουλας ή μιας κουτάλας, έως ότου αποκτήσουν όμορφο χρυσαφένιο χρώμα
  • 4 γρ δεντρολίβανο
    2 γρ πιπέρι μαυρο τριμμένο
    4 γρ θυμάρι
    Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το πιπέρι. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε τις πατάτες με τα αρωματικά για ένα με δύο λεπτά για να πάρουν τα αρώματα
  • Σερβίρουμε ζεστές

Notes

Αν δεν μπορείτε να βρείτε φρέσκα αρωματικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα (στην μύτη του κουταλιού του γλυκού). Προσοχή όμως μην το παρακάνετε γιατί μπορεί να πικρίσουν.
Μπορείτε σαφώς να αντικαταστήσετε το βούτυρο Κερκύρας με φρέσκο βούτυρο. Θέλουμε όμως να δοκιμάσετε την συνταγή αυτή ως έχει και να γευτείτε κάτι διαφορετικό.

Αφήστε ένα σχόλιο

Μυρτάκης Δ. Μιχάλης

Γεννήθηκα το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοιτώντας το 1997 από το λύκειο, έγινα δεκτός στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων από όπου και αποφοίτησα από το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης. Στην συνέχεια απέκτησα το BCs μου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.