Πατάτες baby με Κρητικά Βότανα
Οι ψητές πατάτες είναι το απαραίτητο συστατικό για κάθε ψητό και αυτή ίσως είναι μια από τις πιο νόστιμες συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε. Ταιριάζουν ιδιαίτερα με ψητό χοιρινό ή αρνί και είναι μια συνταγή έξω από τα συνηθισμένα.
Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε πατάτες, τραγανές εξωτερικά αλλά αφράτες στο εσωτερικό τους. Για αυτό το λόγο, αφού τις σπάσουμε ελαφρώς θα τις περάσουμε από ένα τηγάνι, προκειμένου να αποκτήσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το βούτυρο στην συνταγή, θα μας δώσει όχι μόνο ένα υπέροχο άρωμα αλλά θα βοηθήσει για να πάρουμε το επιθυμητό χρώμα και την τραγανή υφή. Μάλιστα, θέλαμε να πάμε την συνταγή ένα βήμα παραπάνω και χρησιμοποιήσαμε βούτυρο Κερκύρας, το οποίο λόγω της ζύμωσης που έχει υποστεί, δίνει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση.
Υλικά
- 400 γρ πατάτες baby
- 5 γρ ελαιόλαδο
- 15 γρ βούτυρο Κερκύρας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 γρ δεντρολίβανο φρέσκο
- 4 γρ θυμάρι φρέσκο
- 8 γρ αλάτι
- 2 γρ πιπέρι μαυρο τριμμένο
Εκτέλεση
- 400 γρ πατάτες babyΠλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και απομακρύνουμε τυχόν χώματα με μια καθαρή σκληρή βούρτσα ή ένα καθαρό σφουγγάρι. Φροντίζουμε οι πατάτες να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος έτσι ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
- 8 γρ αλάτιΒάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε κρύο νερό και το αλάτι. Το νερό θα πρέπει να είναι πολύ καλά αλατισμένο για να νοστιμίσουν οι πατάτες.
- Βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 με 25 λεπτά έως ότου οι πατάτες είναι μαλακές αλλά όχι τελείως ψημένες.
- Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν, στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι. Σπάμε τις πατατούλες ελαφρά με το χέρι μας.
- 5 γρ ελαιόλαδο15 γρ βούτυρο Κερκύρας1 σκελίδα σκόρδοΒάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πατάτες και στην συνέχεια το βούτυρο το οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια και την σκελίδα το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε τις πατάτες με την βοήθεια μιας σπάτουλας ή μιας κουτάλας, έως ότου αποκτήσουν όμορφο χρυσαφένιο χρώμα
- 4 γρ δεντρολίβανο2 γρ πιπέρι μαυρο τριμμένο4 γρ θυμάριΨιλοκόβουμε τα αρωματικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το πιπέρι. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε τις πατάτες με τα αρωματικά για ένα με δύο λεπτά για να πάρουν τα αρώματα
- Σερβίρουμε ζεστές