Πατατοσαλάτα με vegan dressing

Μια ιδιαίτερη πατατοσαλάτα για τις χορτοφαγικές σας ανησυχίες

Πατατοσαλάτα δροσερή και ιδιαίτερη, ιδανική για τις χορτοφαγικές ανησυχίες σας. Ιδιαίτερα δροσερή και ανάλαφρη, η πατατοσαλάτα με vegan dressing είναι ένα πλήρες γεύμα ή μπορεί κάλλιστα να σταθεί στο τραπέζι σας, ως συνοδευτικό.


Δημιουργήσαμε αυτή την συνταγή, χωρίς ζωικά παράγωγα, με σκοπό να μπορεί ακόμα και ο πιο απαιτητικός ουρανίσκος να ικανοποιηθεί. Πατατούλες βράζουν και αρταίνονται με χειροποίητο ranch dressing και συνοδεύονται με κάππαρη, αγγουράκι τουρσί και ραπανάκι. Συνιστούμε να μείνει για μερικές ώρες στο ψυγείο έτσι ώστε να είναι δροσερή. Μπορείτε να την φάτε οποιαδήποτε ώρα και ιδιαίτερα σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα ή σε ημέρες νηστείας. Πραγματικά η πατατοσαλάτα με vegan dressing, θα σας γοητεύσει.

Προετοιμασία 10 mins
Μαγειρεμα 20 mins
Πάγωμα 1 hr
Συνολικος Χρόνος 1 hr 30 mins
Είδος Γευματος Σαλάτες & Ντιπ
Εθνικότητα Μεσογειακή
Απόδοση 4 άτομα

Υλικά
  

  • 1 κιλό πατάτες θα προτιμήσουμε μια λευκή ή κόκκινη ποικιλία όπως η spunta, kennebec ή roseval
  • κόκκινη πιπεριά
  • 5 γρ αγγουράκι τουρσί
  • 5 γρ κάππαρη
  • 1/2 τεμ μαϊντανό
  • 2 τεμ κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 3 – 4 τεμ ραπανάκια
  • 80 γρ Vegan Σάλτσα Ραντς
  • 10 γρ αλάτι
  • 2 γρ πιπέρι μαύρο τριμμένο

Εκτέλεση
 

Vegan Σάλτσα Ραντς

  • Φτιάχνουμε την Vegan Σάλτσα Ραντς, σύμφωνα με την συνταγή που θα βρείτε εδώ. Αφήνουμε να κρυώσει. Καλύτερα είναι να φτιάξουμε την Vegan Σάλτσα Ραντς την προηγούμενη ημέρα.

Πατατοσαλάτα

  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τρίβουμε την φλούδα για να απομακρυνθεί καλά το χώμα. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα
  • Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα με τις πατάτες έως ότου καλυφτούν καλά και αλατίζουμε. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει το νερό βράση και αρχίζει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε με μέτρια προς χαμηλή. Αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν για 20 με 30 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν καλά.
  • Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις σουρώνουμε και σπάμε τον βρασμό ξεπλένοντας τις με κρύο νερό. Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Πλένουμε και ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό. Κόβουμε σε λεπτές φετούλες τα ραπανάκια και το αγγουράκι τουρσί και ψιλοκόβουμε την κάπαρη. Μεταφέρουμε τα υλικά στο μπολ με τις πατάτες.
  • Προσθέτουμε στο μπολ την Vegan Σάλτσα Ραντς και ανακατεύουμε απαλά, ανακινώντας το μπολ, έως ότου ενωθούν τα υλικά.
  • Σερβίρουμε αμέσως ή ακόμα καλύτερα αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο, σε δοχείο με καπάκι για να παγώσει πριν το σερβίρισμα.

Μυρτάκης Δ. Μιχάλης

Γεννήθηκα το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοιτώντας το 1997 από το λύκειο, έγινα δεκτός στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων από όπου και αποφοίτησα από το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης. Στην συνέχεια απέκτησα το BCs μου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.