
Σαλάτα πράσινη με μήλο
και βινεγκρκέτ από μηλόξυδο
Μας αρέσουν οι σαλάτες. Μας αρέσουν να είναι απλές, τραγανές αλλά όχι μονότονες. Αυτός είναι ο λόγος που μας αρέσει να συνδυάζουμε διάφορα υλικά μέσα σε αυτές.
Για να φτιάξουμε αυτή την σαλάτα, επιλέξαμε μια ποικιλία από διάφορα σαλατικά, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στο σπανάκι. Εμείς, επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε τις τρυφερές καρδιές από το απλό σπανάκι που βρίσκουμε στο εμπόριο. Παρόλα αυτά, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε σπανάκι baby και να δώσετε μια διαφορετική νότα στην σαλάτα αυτή.
Όσον αφορά τον συνδυασμό με το μήλο, ξέρουμε ότι πολλοί τον φοβούνται. Όμως σας παροτρύνουμε να τον δοκιμάσετε. Το μήλο και το σπανάκι είναι ένας υπέροχος. Όμως, θέλουμε να πάμε την σαλάτα αυτή ένα βήμα παραπάνω. Γιαυτό θα την συνοδέψουμε μια βινεγκρέτ από μηλόξυδο, για πιο έντονη γεύση.

Υλικά
- 200 γρ διάφορα σαλατικά Μαρούλι σγουρό, λολα κόκκινη, αντίδια, escarole ή ότι άλλο υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά
- 300 γρ σπανάκι της τρυφερές καρδιές ή baby
- 180 γρ μήλα (2 τεμ) Fuji ή φιρίκι για μια πιο ελληνική νότα ή και τα δύο είδη
- 20 γρ χυμός λεμονιού (προαιρετικά)
- 80 γρ κρεμμυδάκι φρέσκο
- 80 γρ βινεγκρέτ μηλόξυδο
Δες την συνταγή εδώ
Εκτέλεση
Βινεγκρέτ Μηλόξυδου
- Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ μηλόξυδου σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής που θα βρείτε εδώ. Για την σαλάτα, θα χρειαστούμε περίπου το ⅓ της ποσότητας που σας δίνουμε στην συνταγή. Αν δεν θέλετε να φυλάξετε την βινεγκρέτ στο ψυγείο για μελλοντική χρήση, μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά της συνταγής.
Για την σαλάτα
- 200 γρ διάφορα σαλατικά300 γρ σπανάκιΚαθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα σαλατικά και το σπανάκι. Στην συνέχεια στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά.
- 180 γρ μήλα20 γρ χυμός λεμονιούΠλένουμε (αλλά δεν καθαρίζουμε) το μήλο. Στην συνέχεια, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει.
- 80 γρ κρεμμυδάκι φρέσκοΚαθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το φρέσκο κρεμμυδάκι (το άσπρο και το τρυφερό πράσινο μέρος)
- 80 γρ βινεγκρέτ μηλόξυδοΚόβουμε τα σαλατικά σε mesclun, με το χέρι σε χοντρά κομμάτια μέσα σε μια μπασίνα ή μπολ. Περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά με απαλές κινήσεις.
- Σερβίρουμε την σαλάτα σε μια σαλατιέρα και απλώνουμε από πάνω το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις φέτες του μήλου.
Video