Σαλάτα πράσινη με μήλο

και βινεγκρκέτ από μηλόξυδο

Μας αρέσουν οι σαλάτες. Μας αρέσουν να είναι απλές, τραγανές αλλά όχι μονότονες. Αυτός είναι ο λόγος που μας αρέσει να συνδυάζουμε διάφορα υλικά μέσα σε αυτές.

Για να φτιάξουμε αυτή την σαλάτα, επιλέξαμε μια ποικιλία από διάφορα σαλατικά, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στο σπανάκι. Εμείς, επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε τις τρυφερές καρδιές από το απλό σπανάκι που βρίσκουμε στο εμπόριο. Παρόλα αυτά, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε σπανάκι baby και να δώσετε μια διαφορετική νότα στην σαλάτα αυτή.

Όσον αφορά τον συνδυασμό με το μήλο, ξέρουμε ότι πολλοί τον φοβούνται. Όμως σας παροτρύνουμε να τον δοκιμάσετε. Το μήλο και το σπανάκι είναι ένας υπέροχος. Όμως, θέλουμε να πάμε την σαλάτα αυτή ένα βήμα παραπάνω. Γιαυτό θα την συνοδέψουμε μια βινεγκρέτ από μηλόξυδο, για πιο έντονη γεύση.

Σαλάτα πράσινη με μήλο
Προετοιμασία 10 minutes
Συνολικος Χρόνος 10 minutes
Είδος Γευματος Gluten Free, Nut Free, Vegan, Vegeterian, Σαλάτες & Ντιπ
Εθνικότητα Ελληνική
Απόδοση 4 άτομα

Υλικά
  

  • 200 γρ διάφορα σαλατικά Μαρούλι σγουρό, λολα κόκκινη, αντίδια, escarole ή ότι άλλο υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά
  • 300 γρ σπανάκι της τρυφερές καρδιές ή baby
  • 180 γρ μήλα (2 τεμ) Fuji ή φιρίκι για μια πιο ελληνική νότα ή και τα δύο είδη
  • 20 γρ χυμός λεμονιού (προαιρετικά)
  • 80 γρ κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 80 γρ βινεγκρέτ μηλόξυδο Δες την συνταγή εδώ

Εκτέλεση
 

Βινεγκρέτ Μηλόξυδου

  • Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ μηλόξυδου σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής που θα βρείτε εδώ. Για την σαλάτα, θα χρειαστούμε περίπου το ⅓ της ποσότητας που σας δίνουμε στην συνταγή. Αν δεν θέλετε να φυλάξετε την βινεγκρέτ στο ψυγείο για μελλοντική χρήση, μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά της συνταγής.

Για την σαλάτα

  • 200 γρ διάφορα σαλατικά
    300 γρ σπανάκι
    Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα σαλατικά και το σπανάκι. Στην συνέχεια στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά.
  • 180 γρ μήλα
    20 γρ χυμός λεμονιού
    Πλένουμε (αλλά δεν καθαρίζουμε) το μήλο. Στην συνέχεια, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει.
  • 80 γρ κρεμμυδάκι φρέσκο
    Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το φρέσκο κρεμμυδάκι (το άσπρο και το τρυφερό πράσινο μέρος)
  • 80 γρ βινεγκρέτ μηλόξυδο
    Κόβουμε τα σαλατικά σε mesclun, με το χέρι σε χοντρά κομμάτια μέσα σε μια μπασίνα ή μπολ. Περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά με απαλές κινήσεις.
  • Σερβίρουμε την σαλάτα σε μια σαλατιέρα και απλώνουμε από πάνω το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις φέτες του μήλου.

Video

Αφήστε ένα σχόλιο

Μυρτάκης Δ. Μιχάλης

Γεννήθηκα το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοιτώντας το 1997 από το λύκειο, έγινα δεκτός στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων από όπου και αποφοίτησα από το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης. Στην συνέχεια απέκτησα το BCs μου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.