Σαλάτα με σύκα
φέτα, παστέλι και βινεγκρέτ παντζάρι
Η διατροφή μας είναι ένα σημαντικό κομμάτι της υγείας μας και η επιλογή υγιεινών, γευστικών συνταγών μπορεί να κάνει τη διαφορά. Σε αυτή την συνταγή, θα σας παρουσιάσουμε μια λαχταριστή σαλάτα που συνδυάζει τη γλυκάδα των σύκων, την πλούσια γεύση της φέτας, την τραγανή υφή του παστελιού και τη γήινη και ξινή νότα του βινεγκρέτ παντζάρι.
Υλικά
- 200 γρ διάφορα σαλατικά Μαρούλι σγουρό, λολα κόκκινη, αντίδια, escarole ή ότι άλλο υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά
- 300 γρ ρόκα
- 120 γρ φέτα
- 100 γρ ξερά σύκα
- 70 γρ παστέλι
- 80 γρ βινεγκρέτ παντζαριού
δείτε την συνταγή εδώ
Εκτέλεση
Βινεγκρέτ Παντζαριού
- Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ παντζαριού σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής που θα βρείτε εδώ. Για την σαλάτα, θα χρειαστούμε περίπου το ⅕ της ποσότητας που σας δίνουμε στην συνταγή. Αν δεν θέλετε να φυλάξετε την βινεγκρέτ στο ψυγείο για μελλοντική χρήση, μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά της συνταγής.
Για την σαλάτα
- 200 γρ διάφορα σαλατικά300 γρ ρόκαΚαθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα σαλατικά και την ρόκα. Στην συνέχεια στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά.
- 120 γρ φέταΚόβουμε την φέτα σε κύβους ή την σπάμε σε κομμάτια με το χέρι
- 100 γρ ξερά σύκαΚόβουμε τα σύκα σε λωρίδες
- 80 γρ βινεγκρέτ παντζαριούΚόβουμε τα σαλατικά σε mesclun, με το χέρι σε χοντρά κομμάτια μέσα σε μια μπασίνα ή μπολ. Περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά με απαλές κινήσεις.
- 70 γρ παστέλιΣερβίρουμε την σαλάτα σε μια σαλατιέρα και απλώνουμε από πάνω το την φέτα, τα σύκα σε το παστέλι σπασμένο σε κομμάτια