Σούπα με μπρόκολο και ξινόμηλο

Η σούπα με μπρόκολο και ξινόμηλο είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια υγιεινή και ελαφριά σούπα, γεμάτη γεύση και θρεπτικά συστατικά. Το μπρόκολο προσφέρει πληθώρα βιταμινών και μετάλλων, ενώ το ξινόμηλο δίνει μια ευχάριστη γλυκόξινη νότα στη γεύση της σούπας. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το φθινόπωρο και το χειμώνα, όταν τα λαχανικά και τα φρούτα είναι στα καλύτερά τους.

Η αλήθεια είναι πως το μπρόκολο δεν είναι το αγαπημένο λαχανικό πολλών. Όμως, μπορούμε να το μεταμορφώσουμε σε ένα πάρα πολύ ωραίο πιάτο, γεμάτο αντιθέσεις.

Το μπρόκολο θα είναι το βασικό συστατικό αυτής της σούπας ενώ το σπανάκι, το οποίο θα προστεθεί προς το τέλος του μαγειρέματος, θα δώσουν το έντονο πράσινο χρώμα το οποίο θέλουμε να έχει η σούπα.

Προετοιμασία 10 minutes
Μαγειρεμα 30 minutes
Συνολικος Χρόνος 40 minutes
Είδος Γευματος Egg free, Gluten Free, Vegeterian, Σούπα
Εθνικότητα Γαλλική
Απόδοση 4 άτομα

Υλικά
  

Για την σούπα

  • 500 γρ μπρόκολο
  • 80 γρ φινόκιο 1 μέτριο
  • 80 γρ κρεμμύδι ξερό 1 μέτριο
  • 70 γρ πράσο 1 μέτριο το λευκό μέρος
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 200 γρ σπανάκι
  • 180 γρ Μήλο Granny Smith
  • αλάτι
  • Πιπέρι
  • 50 γρ βούτυρο αγελαδινό σε κύβους

Για το γαρνίρισμα

  • Ξινόμηλο κομμένο ζουλιέν
  • κριτσίνια
  • κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση
 

  • 500 γρ μπρόκολο
    Καθαρίζουμε και πλένουμε σχολαστικά το μπρόκολο. Ξεχωρίζουμε τα άνθη από τον κορμό.
  • 80 γρ φινόκιο
    80 γρ κρεμμύδι ξερό
    70 γρ πράσο
    Καθαρίζουμε και κόβουμε, το σκληρό μέρος από το μπρόκολο το πράσο, το κρεμμύδι και το φινόκιο σε λεπτές φέτες.
  • 50 γρ ελαιόλαδο
    Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και στην συνέχεια σοτάρουμε, το σκληρό μέρος από το μπρόκολο, το κρεμμύδι το πράσο και το φινόκιο. Ανακατεύουμε προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα και μαγειρεύουμε έως ότου αρχίσει να γίνεται διαφανές το κρεμμύδι.
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
    Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα και βράζουμε για 10-15 λεπτά έως ότου αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά.
  • 200 γρ σπανάκι
    Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και αφήνουμε να στραγγίσει. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  • 180 γρ Μήλο
    Καθαρίζουμε και κόβουμε το μήλο σε κύβους.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μπουμπούκια του μπρόκολου, το σπανάκι και το μήλο και αφήνουμε να βράσει η σούπα για ακόμα 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά την κατσαρόλα.
  • αλάτι
    Πιπέρι
    50 γρ βούτυρο αγελαδινό
    Πολτοποιούμε τη σούπα σε δύο τρεις δόσεις στο μπλέντερ ή επί τόπου στην κατσαρόλα με την βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι καθώς και βούτυρο για να γίνει πιο βελούδινη η σούπα.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ξινόμηλο μαριναρισμένο με lime και δυόσμο, κριτσίνια και λίγη κρέμα χτυπημένη.

Αφήστε μια απάντηση

Μυρτάκης Δ. Μιχάλης

Γεννήθηκα το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοιτώντας το 1997 από το λύκειο, έγινα δεκτός στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων από όπου και αποφοίτησα από το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης. Στην συνέχεια απέκτησα το BCs μου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.