Vegan Σάλτσα Ραντς

Ένα εναλλακτικό και έντονο σε γεύση, δροσερό dressing

Οι σάλτσες ραντς (ranch dressings) είναι από τις πιο best selling σάλτσες στις ΗΠΑ. Ίσως λόγω της πλούσιας υφής και γεύσης τους, ίσως λόγω της στιβαρής γεύσης της…κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Το σίγουρο όμως, ότι αυτή η συνταγή δεν έχει καμία σχέση με την βαριά λιπαρή ranch sauce που ίσως γνωρίζετε.


Την συνταγή αυτή την ετοιμάσαμε ως ένα εναλλακτικό dressing για την νηστεία. Από την άλλη όμως, ετοιμάζοντας την, καταλάβαμε πως θα ήταν μια πεντανόστιμη εναλλακτική σάλτσα για vegan απολαύσεις, όπου η σάλτσες από ζωικά παράγωγα είναι απαγορευτικές. Η βάση της, είναι η κρέμα ψητού κρεμμυδιού που έχουμε ετοιμάσει και μπορείτε να βρείτε στις συνταγές μας ενώ αντικαταστήσαμε το γάλα με γάλα αμυγδάλου. Για να φτιάξουμε την υφή του dressing, χρησιμοποιήσαμε ξανθάνη, σε ποσοστό 0,5%, κάνοντας το κρεμώδες σαν μια μαγιονέζα. Μπορείτε φυσικά να παραλείψετε το κόμμι ξανθάνης, κάνοντας το dressing πιο αραιό, παρόλα αυτά σας συστήνουμε να το δοκιμάσετε.


Δοκιμάσατε την συνταγή;

Βάλτε την φωτογραφία σας στο Instagram κάνοντας tag @thechefsyndicate


Vegan Σάλτσα Ραντς
Προετοιμασία 10 mins
Συνολικος Χρόνος 10 mins
Είδος Γευματος Σαλάτες & Ντιπ
Εθνικότητα Αμερικάνικη
Απόδοση 120 γραμμάρια

Υλικά
  

  • 65 γρ κρέμα ψητού κρεμμυδιού
  • 20 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 15 γρ Ξύδι λευκό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 7 γρ μαϊντανό
  • 2 γρ σχοινόπρασο
  • 0,5 γρ πιπέρι
  • 4 γρ αλάτι
  • 0.5 γρ κόμμι ξανθάνη

Εκτέλεση
 

Κρέμα ψητού κρεμμυδιού

  • Φτιάχνουμε την κρέμα ψητού κρεμμυδιού σύμφωνα με την συνταγή που θα βρείτε εδώ. Αφήνουμε να κρυώσει. Καλύτερα είναι να φτιάξουμε την κρέμα ψητού κρεμμυδιού την προηγούμενη ημέρα.

Για το dressing

  • Βάζουμε σε ένα μπλέντερ ή σε ένα δοχείο αν χρησιμοποιήσουμε ραβδομπλέντερ, την κρέμα ψητού κρεμμυδιού, το γάλα αμυγδάλου, το ξύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κομμι ξανθάνης και πολτοποιούμε για ένα με δύο λεπτά, έως ότου πάρουμε ένα ομοιογενές, σφιχτό dressing και διαλυθεί καλά το κόμμι.
  • Μεταφέρουμε το dressing σε ένα μπολ
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σχοινόπρασο και τα προσθέτουμε στο dressing. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε ένα δοχείο με καπάκι.

Notes

Την σάλτσα αυτή, μπορούμε να την φυλάξουμε στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες.
Πριν χρησιμοποιήσουμε την σάλτσα, θα την αφήσουμε να “ξεκουραστεί” για μια ώρα για να αναδειχτούν τα αρώματα της και να γίνει γευστικά πιο δυνατή.

Μυρτάκης Δ. Μιχάλης

Γεννήθηκα το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοιτώντας το 1997 από το λύκειο, έγινα δεκτός στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων από όπου και αποφοίτησα από το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης. Στην συνέχεια απέκτησα το BCs μου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.