Ζυμαρικά με κοτόπουλο

Αυτό η συνταγή για ζυμαρικά γίνεται σε πολύ σύντομο χρόνο και μπορείτε να την απολαύσετε ως μεσημεριανό ή για ένα γρήγορο δείπνο.

Επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε casarecce καθώς είναι ένα ζυμαρικό το οποίο ταιριάζει με κρεμώδεις σάλτσες, παρόλα αυτά ένα οποιοδήποτε κοφτό ζυμαρικό θα σας καλύψει μια χαρά.

Το τσίλι, θα δώσει μια πικάντικη νότα στο πιάτο την οποία θέλουμε να έχουμε. Βέβαια για όσους δεν είναι λάτρεις του πικάντικου, μπορείτε να το παραλείψετε. Το βασικό όμως είναι το κόκκινο πέστο το οποίο είναι κι η βάση της σάλτσας του πιάτου. Μπορείτε τα φτιάξτε το δικό σας pesto rosso καθώς σας έχουμε την συνταγή εδώ!

Pesto Rosso
Το Pesto rosso δεν είναι μια σάλτσα αλλά ένα κοντιμέντο με βάση την λιαστή τομάτα και το ελαιόλαδο. Το αμύγδαλο δίνει το τραγανό στοιχείο και την σπιρτάδα σε αυτό το κοντιμέντο ενώ αντί για παρμεζάνα, θα χρησιμοποιήσουμε πεκορίνο το οποίο δίνει μια πικάντικη γεύση.
Δείτε την Συνταγή
Pesto Rosso
Ζυμαρικά με κοτόπουλο, τσίλι, κρέμα και πεστο ροσο
Προετοιμασία 10 minutes
Μαγειρεμα 15 minutes
Συνολικος Χρόνος 25 minutes
Είδος Γευματος Ζυμαρικά
Εθνικότητα Ιταλική
Απόδοση 4 άτομα

Υλικά
  

Για την σάλτσα

  • 400 γρ Φιλέτο Κοτόπουλο
  • 25 γρ ελαιόλαδο
  • 80 γρ κρεμμύδι ξερό
  • 2 τεμ κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 τεμ σκόρδο
  • 80 γρ ζωμό κοτόπουλο φρέσκο – δείτε εδώ πως θα τον φτιάξετε
  • 30 γρ σάλτσα sweet chilly 2 κουταλιές της σούπας
  • 60 γρ pesto rosso 4 κουταλιές της σούπας – δείτε εδώ πως θα το φτιάξετε
  • 60 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι μαυρο τριμμένο κατά βούληση

Για τα ζυμαρικά

  • 400 γρ Casarecce η οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό κοφτό
  • 10 γρ Αλάτι

Σερβίρισμα

  • Κρεμμυδάκι φρέσκο το πράσινο μέρος
  • Παρμεζάνα

Εκτέλεση
 

Προετοιμασία

  • αλάτι
    πιπέρι μαυρο τριμμένο
    Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες πάχους περίπου 1,5 εκατοστού. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το άσπρο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι. Το πράσινο μέρος το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν) και το βάζουμε μέσα σε νερό με πάγο.
  • Καθαρίζουμε την τομάτα από σπόρους και φλούδα και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια (κονκασέ).

Ζυμαρικά

  • 10 γρ Αλάτι
    Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό και το αλάτι να κοχλάσει.
  • 400 γρ Casarecce
    Μόλις το νερό κοχλάσει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Υπολογίζουμε ότι θα τα βράσουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σάλτσα

  • 25 γρ ελαιόλαδο
    400 γρ Φιλέτο Κοτόπουλο
    Παράλληλα μέχρι να κοχλάσει το νερό για τα ζυμαρικά, βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο, Αφήνουμε να πάρει καλό χρώμα από την μια πλευρά.
  • 80 γρ κρεμμύδι ξερό
    2 τεμ κρεμμυδάκι φρέσκο
    Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρυσαφί χρώμα, γυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι και αφήνουμε να καραμελώσουν ελαφρά.
  • 1 τεμ σκόρδο
    80 γρ ζωμό κοτόπουλο
    Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά και στην συνέχεια σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών. Με μια ξύλινη κουτάλα, ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού για να πάρουμε όλο το γλάσο που έχει κολλήσει από το σοτάρισμα του κοτόπουλου. Αφήνουμε να βράσει έως ότου πάρει την σύσταση σιροπιού.
  • 30 γρ σάλτσα sweet chilly
    60 γρ pesto rosso
    60 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο νερό. Παράλληλα στο τηγάνι με την σάλτσα προσθέτουμε την σάλτσα sweet chilly, το pesto rosso και την κρέμα. Χαμηλώνουμε την φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια και αφήνομε να σιγοβράσει.
  • Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά μέσα στην σάλτσα και ανακατεύουμε για να πάει παντού και να δέσουν τα ζυμαρικά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβραζαν τα ζυμαρικά για να αραιώσει η σάλτσα.

Σερβίρισμα

  • Κρεμμυδάκι φρέσκο
    Παρμεζάνα
    Σερβίρουμε βάζοντας από πάνω τριμμένη παρμεζάνα και το κρεμμυδάκι που κόψαμε ζουλιέν, αφού το στραγγίσουμε και το στεγνώσουμε, ταμπονάροντας το με λίγο χαρτί κουζίνας.

Video

Αφήστε μια απάντηση

Μυρτάκης Δ. Μιχάλης

Γεννήθηκα το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοιτώντας το 1997 από το λύκειο, έγινα δεκτός στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων από όπου και αποφοίτησα από το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης. Στην συνέχεια απέκτησα το BCs μου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.