Restaurant Operations
Ισχυρή Ηγεσία - Θεμελιώδεις Ικανότητες
Οι άψογες και περίτεχνες τεχνικές, η επάρκεια κεφαλαίων ή η δημιουργικότητα δεν επαρκούν από μόνες τους για την επιτυχία ενός εστιατορίου. Η κερδοφορία και η ομαλή λειτουργία προϋποθέτει βαθιά γνώση των λειτουργιών και διοίκησης. Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και υλικό το οποίο θα σας καθοδηγήσει στην δύσκολη αλλά και συναρπαστική ζωή του εστιατορίου σας.
Πως μπορούμε να οργανώσουμε την ποιότητα και το κόστος ενός εστιατορίου με λίγα απλά βήματα
Είναι πολύ σημαντικό να δούμε πως ένα εστιατόριο έχει έσοδα για να καλύψει τις ανάγκες του άρα τι είναι και πως μπορούμε να ελέγξουμε τις πωλήσεις.
Την έκφραση "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο" είμαστε σίγουροι ότι την έχετε ακούσει και την ακούτε αρκετά συχνά. Την ασπάζονται και την ευαγγελίζονται το 99,9% των επιχειρήσεων απανταχού της οικουμένης και φυσικά, μετά από τόσα χρόνια ύπαρξης, έχει γίνει το απόλυτο moto στην παροχή υπηρεσιών.
Τα Όχι σε μια αγγελία εργασίας | Tips και συμβουλές με παραδείγματα (προς αποφυγή) για το πως και τι θα γράψετε σε μια αγγελία
Για να μην νιώθεται ότι λίγο πριν ξεκινήσει η δουλειά, σας αφήνουν μόνο σας
Τι είναι, πως το κάνουμε και ποια τα οφέλη να διαχειριζόμαστε τις πρώτες ύλες με αυτό το σύστημα σε ένα εστιατόριο.
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε ένα εστιατόριο, ειδικά όταν μιλάμε για ένα μεγάλο εστιατόριο ή κουζίνα με πολύ προσωπικό, είναι η σωστή διαχείριση των πρώτων υλών. Θέλουμε να διατηρήσουμε την φρεσκάδα των προϊόντων μας αλλά παράλληλα να μην πετάξουμε στον κάδο των άχρηστων, πολύτιμα υλικά τα οποία κοστίζουν. Εκτός όμως από την […]
Πριν ξεκινήσουμε να μιλάμε όμως για στρατηγικό σχεδιασμό και menu engineering, θα πρέπει να κατέχουμε τι είναι τελικά αυτό το «μενού» και τον λόγο ύπαρξής του σε ένα οποιοδήποτε εστιατόριο
Οποιοδήποτε εστιατόριο, μπαρ ή και ξενοδοχείο επηρεάζεται άμεσα από το περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται. Ιδιαίτερα δε, την τελευταία δεκαπενταετία όπου η μια κρίση (αυτή του covid) διαδέχθηκε την άλλη (αυτή της οικονομικής κρίσης), ακούμε όλο και συχνότερα ότι οι εν λόγω κλάδοι έχουν αρκετές δυσκολίες και πως πολλές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο. […]