Restaurant Operations

Ισχυρή Ηγεσία - Θεμελιώδεις Ικανότητες

Οι άψογες και περίτεχνες τεχνικές, η επάρκεια κεφαλαίων ή η δημιουργικότητα δεν επαρκούν από μόνες τους για την επιτυχία ενός εστιατορίου. Η κερδοφορία και η ομαλή λειτουργία προϋποθέτει βαθιά γνώση των λειτουργιών και διοίκησης. Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και υλικό το οποίο θα σας καθοδηγήσει στην δύσκολη αλλά και συναρπαστική ζωή του εστιατορίου σας.

Section Title

Μενού

Πριν ξεκινήσουμε να μιλάμε όμως για στρατηγικό σχεδιασμό και menu engineering, θα πρέπει να κατέχουμε τι είναι τελικά αυτό το «μενού» και τον λόγο ύπαρξής του σε ένα οποιοδήποτε εστιατόριο...

Εισοδηματική ελαστικότητα των υπηρεσιών ενός εστιατορίου

Οποιοδήποτε εστιατόριο, μπαρ ή και ξενοδοχείο επηρεάζεται άμεσα από το περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται. Ιδιαίτερα δε, την τελευταία δεκαπενταετία όπου η μια κρίση (αυτή του covid)...

Gastronorm – Πιάσε ένα γαστρονόμο να φτιάξουμε μουσακά

Ξεκινώντας την καριέρα μας σε μια επαγγελματική κουζίνα, ερχόμαστε σε επαφή με τα διάφορα σκεύη και εργαλεία καθώς και στην αντίστοιχη ορολογία τους. Ένα από αυτά τα σκεύη τα οποία χρησιμοποιούνται...

10 Πρακτικοί τρόποι για να μειώσουμε το κόστος υλικών

Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε τι είναι το κόστος των υλικών, σε ποια επίπεδα θα πρέπει να κυμαίνεται προκειμένου να έχουμε ένα ικανοποιητικό μεικτό περιθώριο κέρδους (Gross Profit Margin) καθώς και τι...

Κόστος Υλικών Εστιατορίου vol 1 – Πόσο πρέπει να είναι και πως μειώνω το κόστος αυτό.

Κατά καιρούς έχουμε δει πολλά ποσοστά και πολλές συμβουλές από έγκυρους συμβούλους η αλήθεια όμως είναι πως κάθε εστιατόριο διαφέρει από τα υπόλοιπα συνεπώς το ποσοστό κάθε διαφορετικού κόστους θα...

Αρχές Κοστολόγησης Εστιατορίων 1 – Είδη κόστους και βασική σχέση πωλήσεων

Στο παρελθόν, σε ένα meeting στο οποίο συζητούσαμε τον τρόπο με τον οποίο θα τιμολογήσουμε τα διάφορα πιάτα και ποτά, είχα την ατυχία να ακούσω διάφορες προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα το...

Blockchain στoν Food and Beverage κλάδο

‘’Τον Καίσαρος έδει γάμον ου πράξεως αισχράς μόνον, αλλά φήμης καθαρόν είναι’’. Δεν είναι η πρώτη φορά που λέμε ανοιχτά πως το βασικότερο μέλημα μιας οποιασδήποτε επιχείρησης είναι η ανάπτυξη δεσμών...

Πως καθορίζουμε την ποσότητα των πρώτων υλών

Το περιεχόμενο αυτό είναι ορατό σε εγγεγραμμένα μέλη. Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας ΔΩΡΕΑΝ ακολουθώντας το link "Sign In" στο μενού, στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας...

Διαχείριση Αποθεμάτων

Το περιεχόμενο αυτό είναι ορατό σε εγγεγραμμένα μέλη. Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας ΔΩΡΕΑΝ ακολουθώντας το link "Sign In" στο μενού, στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας...