Φρούτα και λαχανικά Αυγούστου

Καθώς ο καλοκαιρινός ήλιος είναι στο ζενίθ του, ο Αύγουστος μας φέρνει στο τελείωμα της καλοκαιρινής περιόδου γεμάτος χρώματα, γεύσεις και αρώματα. Είναι η εποχή που τα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκονται στην ακμή τους, προσφέροντας μια πληθώρα θρεπτικών συστατικών και γεύσεων που μπορούν να ενισχύσουν τη διατροφή μας και να μας προσφέρουν απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα.

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Αυγούστου είναι γεμάτα από φρεσκάδα και ζωντάνια. Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα από τα πιο δημοφιλή και θρεπτικά από αυτά:

Φρούτα:

  1. Πεπόνι: Το πεπόνι είναι ένα φρούτο που προσφέρει ενυδάτωση και δροσιά στους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες. Πλούσιο σε νερό και φυτικές ίνες, το πεπόνι είναι ιδανικό για να συμπληρώσει την υδροδότηση και τη διατροφική μας ανάγκη.
  2. Βερίκοκο: Το βερίκοκο είναι γεμάτο από βιταμίνες Α και C, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και προάγουν την υγεία του δέρματος και των ματιών.

Λαχανικά:

  1. Κολοκυθάκια: Τα κολοκυθάκια είναι πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες, και παρέχουν ένα φάσμα από βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, C και Κ, καθώς και μαγνησίου και καλίου.
  2. Καλαμπόκι: Το καλαμπόκι είναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας και προσφέρει σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.
  3. Μελιτζάνες: Οι μελιτζάνες περιέχουν συγκεκριμένα φυτοχημικά που έχουν συσχετιστεί με την υποστήριξη της υγείας του εγκεφάλου και της μείωσης του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα φρούτα και λαχανικά που μπορούμε να απολαύσουμε τον Αύγουστο. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε αναλυτικά ποια φρούτα και λαχανικά είναι στην εποχή τους και να εμπνευστείτε συνταγές με εποχιακά υλικά

Τομάτα
Πράγματι, η τομάτα είναι μια κυρία και όπως όλες οι κυρίες έχει την απόλυτη προσοχή μας στην κουζίνα. Θέλει να
Άνηθος
Φρικασέ ή αυγολέμονο χωρίς άνηθο δεν υπάρχει. Παρόλα αυτά θεωρείτε ένα αρωματικό το οποίο πολλοί το λατρεύουν αλλά πολλοί επίσης
Κολοκύθια
Όχι δεν είναι το πιο αγαπημένο λαχανικό. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν δύο κατηγορίες chef. Η πρώτη το συμπαθεί τόσο
Πατάτα
Ως λαχανικό, αποτελεί ίσως ακόμα και σήμερα την σημαντικότερη καλλιέργεια παγκοσμίως. τον κόσμο της γαστρονομίας δε, είναι τόσο πολύπλοκο λαχανικό
Σύκα
Τα σύκα αποτελούν τον γλυκό επίλογο των καλοκαιρινών φρούτων. Γνωστά ήδη από την αρχαιότητα, αποτέλεσαν εκτός από μια βασική τροφή
καρότα
Ως παιδιά ίσως έχετε ακούσει την ατάκα «φάε τα καρότα σου για να βλέπεις καλύτερα». Η αλήθεια είναι πως το
παντζάρι front
Ασυνείδητα βέβαια, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας κατανάλωναν το παντζάρι μη γνωρίζοντας ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα φυσικό «διεγερτικό»
Δαμάσκηνα
Με παρουσία στον Ελληνικό χώρο πάνω από 2000 χρόνια, τα δαμάσκηνα αποτελούν ένα πασίγνωστο φρούτο, πλούσιο σε βιταμίνες και τεκμηριωμένη
watermelon
Καλοκαίρι χωρίς καρπούζι είναι σαν μπύρα χωρίς αλκοόλ. Δροσερό, κομμένο σε φέτες, κύβους σε φρουτοσαλάτα, αλεσμένο σε smoothie ακόμα και

Αφήστε μια απάντηση

Μυρτάκης Δ. Μιχάλης

Γεννήθηκα το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοιτώντας το 1997 από το λύκειο, έγινα δεκτός στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων από όπου και αποφοίτησα από το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης. Στην συνέχεια απέκτησα το BCs μου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.