Φρούτα και λαχανικά του Φεβρουαρίου

Ο δεύτερος μήνας του χρόνου σηματοδοτεί την λήξη του χειμώνα καθώς είναι ο τελευταίος μήνας της εποχής. Παρά το γεγονός ότι ως μήνας είναι “κουτσός”, δεν υστερεί σε τίποτα σε αρώματα και νοστιμιά από όλους τους υπόλοιπους μήνες.

Ο Φεβρουάριος είναι ένας μήνας που προσφέρει πλούσια ποικιλία φρούτων και λαχανικών. Αν και οι κρύες θερμοκρασίες μπορεί να κάνουν την αναζήτηση φρέσκων προϊόντων λίγο πιο δύσκολη, υπάρχουν ακόμα πολλά γευστικά και θρεπτικά φρούτα και λαχανικά που μπορούμε να απολαύσουμε.

Ένα από τα πιο διάσημα φρούτα του Φεβρουαρίου είναι η πορτοκαλί. Η φρεσκάδα και τα αρώματά του το καθιστούν ιδανικό για να καλύψει τις ανάγκες μας σε βιταμίνη C και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Ο μήνας αυτός, όπως είναι λογικό, έχει μεγάλη μαγειρική σημασία καθώς εθιμικά ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας όπου ανοίγει το Τριώδιο. Για όσους δεν γνωρίζουν το Τριώδιο σηματοδοτεί την προπαρασκευή της νηστείας της μεγάλης Τεσσαρακοστής και στην συνέχεια τον ερχομό του Πάσχα και της Ανάστασης. Μετρώντας αντίστροφα από την ημέρα του Πάσχα, 70 ημέρες πριν, την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου ξεκινάει αυτή η προπαρασκευαστική περίοδος η οποία ουσιαστικά είναι μια περίοδος ξεφαντώματος και κρεατοφαγίας.

Φρούτα και λαχανικά που θα βρούμε τον Φεβρουάριο

Αφήστε μια απάντηση

Μυρτάκης Δ. Μιχάλης

Γεννήθηκα το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοιτώντας το 1997 από το λύκειο, έγινα δεκτός στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων από όπου και αποφοίτησα από το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης. Στην συνέχεια απέκτησα το BCs μου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.