Το Ιανουάριο είναι ένας μήνας γεμάτος νέα προσδοκίες και φρεσκάδα. Καθώς βιώνουμε τον χειμερινό καιρό, η ελληνική φύση παραμένει ζωντανή και προσφέρει μια πληθώρα εποχιακών φρούτων και λαχανικών που αναζωογονούν τις γεύσεις και προσφέρουν θρεπτικά συστατικά.

Ένα από τα κύρια φρούτα που είναι διαθέσιμα τον Ιανουάριο είναι τα πορτοκάλια. Η Ελλάδα είναι παγκοσμίως γνωστή για τις γευστικές και αρωματικές ποικιλίες των πορτοκαλιών της. Από την περιοχή της Μεσσηνίας μέχρι τη Λάρισα και τη Χαλκιδική, οι Έλληνες αγρότες καλλιεργούν ποικιλίες όπως τα Ναβελ ή τα Σίνα.

Τα πορτοκάλια είναι γεμάτα με βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά στοιχεία που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, παρέχουν ίνες και φυτικές ενώσεις που είναι ευεργετικές για την υγεία της καρδιάς.

Ένα άλλο δημοφιλές φρούτο του Ιανουαρίου είναι τα μήλα. Τα μήλα που καλλιεργούνται στην Ελλάδα είναι πολύ νόστιμα και έχουν την τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και οξύτητας. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, που ενισχύουν τη γενική υγεία και βοηθούν στην πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων και ορισμένων καρκίνων.

Όσον αφορά στα λαχανικά του Ιανουαρίου, μια από τις κύριες προσφορές είναι τα μπρόκολο. Το μπρόκολο είναι μια υγιεινή και θρεπτική επιλογή, πλούσια σε βιταμίνες Κ και C, και φυλλικό οξύ.Στην Ελλάδα, το μπρόκολο καλλιεργείται κυρίως στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, και είναι διαθέσιμο καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα.

Ένα άλλο λαχανικό που μπορείτε να βρείτε τον Ιανουάριο είναι το μαρούλι. Το μαρούλι έχει μια διακριτική γεύση και κράτημα. Περιέχει φυτικές στερόλες, βιταμίνη C και φυλλικό οξύ, προσφέροντας ποικιλία θρεπτικών οφελών.

Συνοψίζοντας, ο Ιανουάριος προσφέρει μια ευρεία ποικιλία εποχιακών φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα. Αυτά τα φρέσκα, θρεπτικά και νόστιμα προϊόντα είναι ιδανικά για την υγεία και τη γευστική ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Υπάρχει ποικιλία για όλα τα γούστα και παρέχουν θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν τη γενική υγεία και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ας αξιοποιήσουμε αυτήν την πλούσια φύση που μας προσφέρει η Ελλάδα και ας απολαύσουμε αυτά τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά!

Μυρώνι
Το μυρώνι είναι ένα από τα εκλεπτυσμένα αρωματικά (Fines Herbes)της Γαλλικής haute cuisine
Σέλινο
Είτε πρόκειται για σάλτσα, είτε για έναν ζωμό ή για μια σούπα, το σέλινο αποτελεί το κύριο συστατικό αυτού που