Φρούτα και λαχανικά Ιουνίου

Φρούτα και λαχανικά Ιουνίου

Ο Ιούνιος έφτασε και μαζί του έρχονται και τα πρώτα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά. Το καρπούζι και το πεπόνι είναι ακόμα σε πρώιμα στάδια όμως ο Ιούνιος είναι ο ιδανικός μήνας για τους λάτρεις της φράουλας.

Καθώς μπαίνει το καλοκαίρι, αρχίζουμε μια πιο ανάλαφρη διατροφή, πλούσια σε φρέσκα λαχανικά και σαλάτες καθώς και φρούτα.

Δείτε παρακάτω, τα φρούτα και τα λαχανικά τα οποία είναι την εποχή τους τον μήνα Ιούνιο:

Άνηθος
Φρικασέ ή αυγολέμονο χωρίς άνηθο δεν υπάρχει. Παρόλα αυτά θεωρείτε ένα αρωματικό το οποίο πολλοί το λατρεύουν αλλά πολλοί επίσης
Φρούτα και λαχανικά Αυγούστου
Καθώς ο καλοκαιρινός ήλιος είναι στο ζενίθ του, ο Αύγουστος μας φέρνει στο τελείωμα της καλοκαιρινής περιόδου γεμάτος χρώματα, γεύσεις
κεράσια
Η γλυκόξινη γεύση των κερασιών μαζί με την τραγανή υφή αλλά και τις ιδιαίτερες ιδιότητες του φρούτου αυτού, το κάνουν
Χαλβάς Σιμιγδαλένιος
Χαλβάς σιμιγδαλένιος | Συνταγή από το Chef Syndicate. Όχι άλλη μια 1-2-3-4 συνταγή.
Επιφάνειες κοπής και χρωματικοί κώδικες
Όσοι έχουν δουλέψει σε επαγγελματική κουζίνα γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνουν όλα αυτά τα χρώματα στις διάφορες επιφάνειες κοπής και
Σαλάτα με σύκα, φέτα, παστέλι και βινεγκρέτ παντζάρι
Σε αυτή την συνταγή, θα σας παρουσιάσουμε μια λαχταριστή σαλάτα που συνδυάζει τη γλυκάδα των σύκων, την πλούσια γεύση της
Dip και dressing
Οι κρύες σάλτσες και τα dip είναι πραγματικά ένα τεστ για τις δεξιότητες ενός μάγειρα. Ειδικά όσον αφορά το τμήμα
Βινεγκρέτ παντζαριού
Αυτή η μοβ βινεγρέτ με την γήινη και γλυκιά γεύση είναι κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Πολύ καλή προσθήκη σε
Κυδωνόπαστο
Το κυδωνόπαστο είναι ένας παραδοσιακός, γλυκός πολτός από κυδώνια που παρασκευάζεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Αρχικά δημιουργήθηκε ως μέθοδος
Αλάτι
Το συγκλονιστικό γεγονός με το αλάτι είναι πως δύο διαφορετικά στοιχεία, τα οποία όταν είναι αυτούσια στην φύση είναι επικίνδυνα,

Αφήστε μια απάντηση

Μυρτάκης Δ. Μιχάλης

Γεννήθηκα το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοιτώντας το 1997 από το λύκειο, έγινα δεκτός στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων από όπου και αποφοίτησα από το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης. Στην συνέχεια απέκτησα το BCs μου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.