Φρούτα και λαχανικά Μαΐου

Ο πέμπτος μήνας του ημερολογίου, ο μήνας Μάιος αρχικά ήταν ο τρίτος μήνας του δεκάμηνου Ρωμαϊκού ημερολογίου (Majus) και πήρε το όνομά του, κατά την επικρατέστερη εκδοχή, από τη θεότητα Μαία (λατινικά Μάγια), μητέρα του θεού Ερμή.

Ο μήνας Μάιος είναι ο τελευταίος μήνας της άνοιξης και είναι γεμάτος από φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Άνηθος
Φρικασέ ή αυγολέμονο χωρίς άνηθο δεν υπάρχει. Παρόλα αυτά θεωρείτε ένα αρωματικό το οποίο πολλοί το λατρεύουν αλλά πολλοί επίσης
κεράσια
Η γλυκόξινη γεύση των κερασιών μαζί με την τραγανή υφή αλλά και τις ιδιαίτερες ιδιότητες του φρούτου αυτού, το κάνουν
Μυρώνι
Το μυρώνι είναι ένα από τα εκλεπτυσμένα αρωματικά (Fines Herbes)της Γαλλικής haute cuisine
Σπανάκι
Η αλήθεια είναι πως, παρόλο που το κόμικ αυτό συντέλεσε τα μέγιστα στην αύξηση της κατανάλωσης του σπανακιού, το σπανάκι
Κουκιά
Τα κουκιά είναι ένα παρεξηγημένο όσπριο. Στην αρχαιότητα θεωρούταν μια από τις πιο θρεπτικές τροφές, παρόλα αυτά είχε και φανατικούς
Κολοκύθια
Όχι δεν είναι το πιο αγαπημένο λαχανικό. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν δύο κατηγορίες chef. Η πρώτη το συμπαθεί τόσο
μπρόκολο
Παρεξηγημένο αναμεταξύ των πιτσιρικάδων, είναι συναρπαστικό πως ένα μεγάλο λουλούδι μπορεί να γίνει ένας πολύτιμος σύμμαχος στην στροφή στην υγιεινή
Πατάτα
Ως λαχανικό, αποτελεί ίσως ακόμα και σήμερα την σημαντικότερη καλλιέργεια παγκοσμίως. τον κόσμο της γαστρονομίας δε, είναι τόσο πολύπλοκο λαχανικό
Φινόκιο
Ίσως ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα λαχανικά είναι το φινόκιο. Ανισάτος και τραγανός, ο βολβός αυτός αν και έχει πολλές
καρότα
Ως παιδιά ίσως έχετε ακούσει την ατάκα «φάε τα καρότα σου για να βλέπεις καλύτερα». Η αλήθεια είναι πως το
Βερίκοκο
Προς τα τέλη της άνοιξης, γύρω στο Μάιο μας συνέπαιρνε το άρωμα από τα ώριμα βερίκοκα τα οποία ήταν έτοιμα
Μούσμουλα
Στα σχολικά μας χρόνια, τουλάχιστον οι γενιά των boomers, περιμέναμε τον ερχομό των μούσμουλων ως μάννα εξ ουρανού καθώς σήμαινε

Αφήστε μια απάντηση

Μυρτάκης Δ. Μιχάλης

Γεννήθηκα το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοιτώντας το 1997 από το λύκειο, έγινα δεκτός στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων από όπου και αποφοίτησα από το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης. Στην συνέχεια απέκτησα το BCs μου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.