Φρούτα και λαχανικά Μαρτίου

Ο τρίτος μήνας του χρόνου και ο πρώτος μήνας της άνοιξης, ο Μάρτιος έχει ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον. Είναι ο μήνας που κατά κύριο λόγο, η φύση ξυπνάει από τον χειμερινό της λήθαργο για να μας χαρίσει απλόχερα μυρωδιές, αρώματα και φυσικά τον πλούτο της.

Ο Μάρτιος θεωρείται πως περιλαμβάνει στις αρχές του τον μήνα Ανθεστηριωνα των αρχαίων Ελλήνων και τον μήνα Ελαφιβωλιώνα. Μήνες πολλοί σημαντικοί, αφιερωμένοι στον θεό Διόνυσο και την θεά Άρτεμις αντίστοιχα, συμβόλιζαν την αναγέννηση της φύσης και την επιστροφή των νεκρών.

Στην σύγχρονη εποχή, ο μήνας Μάρτιος περιλαμβάνει σχεδόν ολόκληρος μια μακρά γαστρονομική ασκητική αυτή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της μεγάλης δηλαδή νηστείας πριν την Ανάσταση του Κυρίου και τον εορτασμό του Πάσχα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο έχει βγει και η έκφραση “λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή;” όπου λέγετε σε άτομα τα οποία συνήθως θέλουν να ανακατεύονται στα ….πάντα.

Τι φρούτα και λαχανικά θα βρούμε τον Μάρτιο:

Άνηθος
Φρικασέ ή αυγολέμονο χωρίς άνηθο δεν υπάρχει. Παρόλα αυτά θεωρείτε ένα αρωματικό το οποίο πολλοί το λατρεύουν αλλά πολλοί επίσης
Μυρώνι
Το μυρώνι είναι ένα από τα εκλεπτυσμένα αρωματικά (Fines Herbes)της Γαλλικής haute cuisine
Σέλινο
Είτε πρόκειται για σάλτσα, είτε για έναν ζωμό ή για μια σούπα, το σέλινο αποτελεί το κύριο συστατικό αυτού που
Σπανάκι
Η αλήθεια είναι πως, παρόλο που το κόμικ αυτό συντέλεσε τα μέγιστα στην αύξηση της κατανάλωσης του σπανακιού, το σπανάκι
Κολοκύθια
Όχι δεν είναι το πιο αγαπημένο λαχανικό. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν δύο κατηγορίες chef. Η πρώτη το συμπαθεί τόσο
μπρόκολο