Φρούτα και λαχανικά Μαρτίου

Ο τρίτος μήνας του χρόνου και ο πρώτος μήνας της άνοιξης, ο Μάρτιος έχει ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον. Είναι ο μήνας που κατά κύριο λόγο, η φύση ξυπνάει από τον χειμερινό της λήθαργο για να μας χαρίσει απλόχερα μυρωδιές, αρώματα και φυσικά τον πλούτο της.

Ο Μάρτιος θεωρείται πως περιλαμβάνει στις αρχές του τον μήνα Ανθεστηριωνα των αρχαίων Ελλήνων και τον μήνα Ελαφιβωλιώνα. Μήνες πολλοί σημαντικοί, αφιερωμένοι στον θεό Διόνυσο και την θεά Άρτεμις αντίστοιχα, συμβόλιζαν την αναγέννηση της φύσης και την επιστροφή των νεκρών.

Στην σύγχρονη εποχή, ο μήνας Μάρτιος περιλαμβάνει σχεδόν ολόκληρος μια μακρά γαστρονομική ασκητική αυτή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, της μεγάλης δηλαδή νηστείας πριν την Ανάσταση του Κυρίου και τον εορτασμό του Πάσχα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο έχει βγει και η έκφραση “λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή;” όπου λέγετε σε άτομα τα οποία συνήθως θέλουν να ανακατεύονται στα ….πάντα.

Τι φρούτα και λαχανικά θα βρούμε τον Μάρτιο:

Αγκινάρα
Ακτινίδιο
Αρακάς
Βολβοί
Γκρέιπφρουτ
Ζοχός
Καρότα
Κολοκύθια
Μήλα
Μπρόκολο
Παντζάρι
Πράσο
Σέλινο
Σπανάκι
Σταμναγκάθι
Φινόκιο
Φράουλες

Αφήστε ένα σχόλιο

Μυρτάκης Δ. Μιχάλης

Γεννήθηκα το 1980 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοιτώντας το 1997 από το λύκειο, έγινα δεκτός στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων από όπου και αποφοίτησα από το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης. Στην συνέχεια απέκτησα το BCs μου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.