Ετοιμάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράζει για τα ζυμαρικά μας. Υπολογίζουμε πως ένα πως πακέτο των 500γρ χρειάζονται 5 λίτρα νερό
Αφού κοχλάσει το νερό, προσθέτουμε αλάτι
Βράζουμε τα ζυμαρικά αφαιρώντας 2 λεπτά από τις οδηγίες του πακέτου.
Σάλτσα
Πλένουμε και κόβουμε τα τοματίνια στην μέση.
Αφαιρούμε την μοτσαρέλα από τα υγρά της και την κόβουμε σε κυβάκια.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα τοματίνια έως ότου μείνουν με πολύ λίγα υγρά..
Προσθέτουμε την σάλτσα και αν χρειάεται αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζουμε.
Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τα ζυμαρικά αφού βράσουν σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες. Τα ανακατεύουμε για να μελώσει η σάλτσα και να γίνει ένα με τα ζυμαρικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έδρασαν τα ζυμαρικά.
Κόβουμε τα φύλλα του βασιλικού. Βάζουμε το ένα φύλλο πάνω από το άλλο και τα τυλίγουμε σε ρολό. Στην συνέχεια κόβουμε σε λεπτές φέτες. (Chiffonade).
Προσθέτουμε τον βασιλικό και την κομμένη μοτσαρέλα στο τηγάνι και ανακατεύουμε μια δύο φορές. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο ελαιόλαδο.
Video
Notes
Παραδοσιακά, η συνταγή αυτή γίνεται με Gniocchi, ένα ζυμαρικό το οποίο φτιάχνεται από πατάτα. Η επιλογή ζυμαρικού είναι καθαρά θέμα γούστου. Εμείς πάντως προτείνουμε ένα κοντό ζυμαρικό όπως οι πέννες. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Fussili, Tortiglioni ή Paccheri
Ο φρέσκος πλατύφυλλος βασιλικός δεν υπάρχει όλο τον χρόνο. Για τον λόγο αυτό, μπορεί να αντικατασταθεί από μια ανάλογη ποσότητα σάλτσας pesto.